«Не те, на що я розраховував». Дзюдоїст Халматов оцінив дебютний виступ на Олімпіаді-2024

Дзюдоїст Халматов вилетів в 1/8 фіналу Олімпіади від 2-разового призера Ігор

Ексклюзивний коментар Дільшота Халматова для Суспільне Спорт у Парижі.

Український дзюдоїст у вазі до 60 кг Дільшот Халматов закінчив свої виступи на Олімпіаді-2024. В 1/8 фіналу спортсмен програв 2-разовому медалісту Ігор, казахстанцю Єлдосу Смєтову.

Олімпійські ігри український дзюдоїст розпочав з перемоги у першому раунді над узбекистанцем Достоном Рузієвим. Виконавши по одному «шидо», спортсмени дійшли до «золотого» рахунку. У ньому Халматов виконав бокове утримання та виграв поєдинок, не дійшовши до третьої хвилини «золотого» рахунку.

У 1/8 фіналу Дільшоту протистояв казахстанець Єлдос Смєтов, який брав «срібло» Ріо-2016 та «бронзу» Токіо-2020. У першому раунді Смєтов у «золотому» рахунку був сильнішим за нідерландця Торніке Чкадуа, який на шостій хвилині виконав третє «шидо» і отримав червону картку.

Вже на другій хвилині Халматов заробив два «шидо» та почав діяти обережніше. Потім Смєтов виконав «ваза-арі» на ліву сторону, яке допомогло йому перемогти українця (0:1) та пройти у чвертьфінал Олімпіади-2024.

Після поразки Халматов дав ексклюзивне інтерв’ю Суспільне Спорт, у якому поділився емоціями від першого та другого поєдинків, Олімпіади та аналізом виступу.

  • Про виліт в 1/8 від Єлдоса Смєтова

«Звісно, це не те, на що я розраховував. Їхав зосереджений взяти медаль, будь-яку, але взяти. Але, на жаль, я вибув, програв представнику Казахстану, він є 2-разовим призером Олімпійських ігор. Зробив все, щоб перемогти, але припустився однієї помилки й через це програв сутичку».

  • Про помилку, яка дозволила Смєтову перемогти

«Помилка? Тренер казав мені не розвертатися на ліву сторону, але я розвернувся, і він мене скрутив».

  • Про стан минулої травми коліна Халматова

«Відновлення після травми? Якщо чесно, то забув про коліно, не турбувало на змаганнях. Не відчув, що щось трапилося зі мною, все було максимально підготовлено до цих змагань».

  • Про суперника по 1/16 фіналу Достона Рузієва

«Так, звісно, це був гідний суперник. Я йому перед цим програв на Грендслемі в Баку, а зараз вже переміг. Є результат, що я переміг саме тут».

  • Про емоції від поразки

«Емоції? Не можу зараз коментувати. Дуже гірко на душі. Хотілося порадувати всю країну, захисників. Доклав дуже багато зусиль, щоб взяти нагороду».

  • Про початок змагань у ранній час

«Час сутички вранці? Ні, це не заважало. Все ж доводиться боротися будь-коли: зранку чи в інший час — треба виходити та виконувати свою роботу».

  • Про враження від Ігор

«Це змагання такі, як і чемпіонат світу та Європи. Просто тут атмосфера зовсім інша, багато глядачів дивляться. Всі наполегливо дивляться Олімпіаду, пишуть багато незнайомих людей, підтримують. Через це, напевно, це такі змагання, що захоплюють дух. Чесно кажучи, не хвилююся на змаганнях. Іноді хвилююся, але це дуже заважає. Але так не хвилююся».

Джерело

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *