Всеукраїнський турнір, присвячений пам’яті воїнів спецпідрозділу ГУР «Шаманбат» у Вінниці

Всеукраїнський турнір, присвячений пам’яті воїнів спецпідрозділу ГУР «Шаманбат» у Вінниці

У Вінниці 13 вересня розпочався масштабний спортивний захід – Всеукраїнський турнір, присвячений пам’яті воїнів спецпідрозділу ГУР «Шаманбат». Спортивний захід триватиме протягом кількох днів. Організатори – федерації із дзюдо, самбо і греко-римській боротьбі у Вінницькій області.

Всеукраїнський турнір, присвячений пам’яті воїнів спецпідрозділу ГУР «Шаманбат» у Вінниці
Всеукраїнський турнір, присвячений пам’яті воїнів спецпідрозділу ГУР «Шаманбат» у Вінниці - фото 2

Турнір розпочався із хвилини мовчання, під час якої присутні вшанували пам’ять загиблих захисників України. Військовий симфонічний оркестр Нацгвардії України виконав національний Гімн. Під час відкриття турніру поіменно згадали спецпризначенців, які віддали життя, захищаючи Україну.

Всеукраїнський турнір, присвячений пам’яті воїнів спецпідрозділу ГУР «Шаманбат» у Вінниці - фото 3
Всеукраїнський турнір, присвячений пам’яті воїнів спецпідрозділу ГУР «Шаманбат» у Вінниці - фото 4

На церемонію були запрошені родини полеглих воїнів – батьки, побратими, дружини та діти Героїв спецпідрозділу ГУР «Шаманбат».

Всеукраїнський турнір, присвячений пам’яті воїнів спецпідрозділу ГУР «Шаманбат» у Вінниці - фото 5
Всеукраїнський турнір, присвячений пам’яті воїнів спецпідрозділу ГУР «Шаманбат» у Вінниці - фото 6

Артем Сіваш, рідний брат загиблого захисника Антона Сіваша з позивним Чівас зазначив, що бійці «Шаманбату» виконували надскладні бойові завдання, ризикуючи власним життям, і нагадав, що їхня самопожертва ніколи не буде забута.

«Поки ми пам’ятаємо – живуть вони. І саме тому ми вирішили організувати такий турнір із дзюдо, самбо та греко-римської боротьби на їх честь. Я сподіваюсь, цей турнір буде щорічним, аби ми завжди пам’ятали наших героїв. Слава Україні!», — сказав Артем.

Всеукраїнський турнір, присвячений пам’яті воїнів спецпідрозділу ГУР «Шаманбат» у Вінниці - фото 7

Батько полеглого Владислава з позивним Козак, висловив слова подяки організаторам за проведення турніру.

«Я дуже вдячний організаторам, що зібрали рідних, близьких, побратимів, спортсменів. Щоб на прикладі наших хлопців молоді покоління зрозуміли, що це робиться для того, аби ви могли жити, дихати, була можливість навчатись, займатись улюбленими справами, спортом. Я вірю в те, що ми переможемо. У те, що якою б ціною нам ця перемога не далася, вона не дарма. Ми боремось за нашу волю і свободу. Я впевнений, що ми разом нарешті закриємо всі гештальти з нашими горе-сусідами і заживемо у вільній, незалежній, сильній, демократичній країні», — каже батько героя.

Всеукраїнський турнір, присвячений пам’яті воїнів спецпідрозділу ГУР «Шаманбат» у Вінниці - фото 8

На сцену запросили представника спецпідрозділу ГУР «Шаманбат».

«Хто такий сучасний воїн? Це розбишака з дитинства, підприємець, лікар, працівник автосервісу, спортсмен, танцівник. Загалом це звичайний світла і справжня Людина. Але їх об’єднує одна дуже важлива річ: це жага до перемоги, бажання дати гідну відсіч оркостану», — зазначив спецпризначень.

Всеукраїнський турнір, присвячений пам’яті воїнів спецпідрозділу ГУР «Шаманбат» у Вінниці - фото 9

На відкритті турніру були присутні: народна депутатка України Ірина Борзова, секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський, радник міського голови та заслужений тренер України Семен Ханук, Голова НОК України у Вінницькій області Сергій Борзов, Голова комітету з фізичної культури і спорту ВМР Сергій Краєвський, майор Повітряних сил ЗСУ Олександр Мельник.

Всеукраїнський турнір, присвячений пам’яті воїнів спецпідрозділу ГУР «Шаманбат» у Вінниці - фото 10
Всеукраїнський турнір, присвячений пам’яті воїнів спецпідрозділу ГУР «Шаманбат» у Вінниці - фото 11

Сергій Борзов відмітив, що для Вінниччини велика честь приймати змагання такого рівня, і додав, що прагне, аби місцеві спортсмени брали участь у наступній Олімпіаді.

Всеукраїнський турнір, присвячений пам’яті воїнів спецпідрозділу ГУР «Шаманбат» у Вінниці - фото 12

Під час відкриття турніру презентували проєкт «Титани на татамі». Його учасниками стали воїни-дзюдоїсти, які зазнали важких поранень та ампутацій, але не зламалися. Вони боронили Україну на передовій, а тепер, незважаючи на всі випробування, демонструють свою силу духу і майстерність на татамі.

Всеукраїнський турнір, присвячений пам’яті воїнів спецпідрозділу ГУР «Шаманбат» у Вінниці - фото 13
Всеукраїнський турнір, присвячений пам’яті воїнів спецпідрозділу ГУР «Шаманбат» у Вінниці - фото 14

«На цьому заході присутні дуже багато молодих людей, дітей. Спортсмени приїхали з усіх регіонів України Це об’єднує.Дуже важливо, що сьогодні присутні наші ветерани. Велика подяка федераціям, міській раді, що сьогодні ми об’єднуємо зусилля і розвиваємо спорт ветеранів війни. Шана героям, повага до ветеранів, любов до спорту – це те, що об’єднує всю країну», — сказала Ірина Борзова у коментарі Вінниця.info.

Всеукраїнський турнір, присвячений пам’яті воїнів спецпідрозділу ГУР «Шаманбат» у Вінниці - фото 15

«Такі заходи дуже важливі. Їх потрібно проводити якомога частіше, оскільки в першу чергу це піднімає моральний дух особового складу військових, які присутні тут. Це пробуджує свідомість цивільних. Нам дуже допомагають різні волонтерські організації, спортивний комітет міста Вінниці. Такі заходи для цього важливі. Тому що тільки разом – цивільні – і військові – ми зможемо здобути перемогу», — переконаний майор Повітряних сил ЗСУ Олександр Мельник.

Всеукраїнський турнір, присвячений пам’яті воїнів спецпідрозділу ГУР «Шаманбат» у Вінниці - фото 16
Всеукраїнський турнір, присвячений пам’яті воїнів спецпідрозділу ГУР «Шаманбат» у Вінниці - фото 17

Джерело

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *