П’ять нагород і нові імена українських кадетів на Кубку Європи в Гйорі

В угорському містечку Гйор завершився черговий етап континентального Кубку серед спортсменів до 18 років. Участь у змаганнях взяли 380 учасників, серед них і 34 представників збірної України. У підсумку за два змагальні дні скарбничка збірної України поповнилася п’ятьма нагородами, серед яких одна золота.

У перший змагальний день на третю сходинку п’єдесталу у категорії до 44 кг підійнялася дебютантка подібних змагань Маргарита Стоцька.

Так само бронзовим призером у категорії до 60 кг став Олександр Мартинчук, який цього сезону вже мав своєму активі нагороди з континентальних Кубків.

У другий змагальний день на найвищу сходинку п’єдесталу у категорії до 63 кг підійнялася 15-річна Ганна Зайцева. Українка вдало розпочала свій турнірний шлях, здобувши 4 перемоги у попередніх раундах, після чого у фіналі не залишила шансів представниці Нідерландів Луні Де Кок, заробивши оцінку іппон вже на першій хвилині сутички.

Відзначимо, що для представниці Донеччини це дебютна перемога на етапах континентального Кубку. Місяць тому українка була другої на аналогічних змаганнях в латвійській Ризі.

Срібну нагороду у категорії до 81 кг завоював Ігор Цуркан. Українець традиційно вдало провів попередні сутички, здобувши три впевнені перемоги, проте у фіналі не впорався з представником Кореї Сунгюном Парком.

Слід відзначити, що для Ігоря це вже шоста нагорода з турнірів Кубку Європи в нинішньому сезоні! Крім того в активі українця цього року золото і бронза кадетського чемпіонату Європи та світу відповідно.

Ще одну бронзу в скарбничку нашої команди приніс Нікіта Юданов (до 90 кг). Наш спортсмен, який нещодавно здобув золото чемпіонату України серед кадетів, на цей раз дістався стадії півфіналу, де поступився майбутньому чемпіону змагань з Грузії.

У поєдинку за бронзу Нікіта здолав ще одного українця В’ячеслава Паршина, який у підсумку посів 5 місце. Крім цього за крок від медалі зупинився Іван Трофимов (до 50 кг), Андрій Камінський (до 60 кг) та Микита Тульких (понад 90 кг).

Відзначимо, що загалом за два змагальні дні українські кадети здобули 5 нагород (1-1-3), а в загальномедальному заліку наша збірна посіла 7 місце. Щиро вітаємо наших чемпіонів та призерів змагань, а також їх тренерів! Бажаємо подальших успіхів та вдалих результатів!

Джерело