В Ромнах відбувся десятий турнір з дзюдо пам’яті Олександра Аніщенка та Максима Савченка

Турнір з дзюдо пам’яті Олександра Аніщенка та Максима Савченка вперше за десять років відбувся не у Сумах, а у місті Ромни. Сюди приїхали 216 юних дзюдоїстів з чотирьох областей України.

На турнір юнаків та дівчат у двох вікових категоріях направила Сумщина, Полтавщина, Чернігівщина та Черкащина. Сумську область представляли дзюдоїсти сумських шкіл «Динамо», «Спартак», «Кемпо», «Суми» та «Олімпік». Крім того, були спортсмени з Охтирки, Кролевця, Ромен, Шостки, Тростянця, Недригайлова, Конотопа та Комишів.

«Розраховуємо на «золото». Ми завжди розраховуємо на гарні результати, але боротьба внесе свої корективи», — розповів тренер з Сум Олексій Філатов.

дзюдо суми

«Ви самі бачите, скільки дітей розминаються. Навіть в такі тяжкі часи прийшли підтримати, я б сказав, наших товаришів, яких немає з нами. В їх обличчі підтримати всіх герої, які захищають нашу країну», — сказав тренер з Охтирки Юрій Мєєрович.

Євгенія Коровяковська — тренерка з Кролевця розповіла: «Ми готуємося на Україну у наступному місяці, у жовтні. І ми намагаємося приймати участь з нашими всіма хлопцями та дівчатами. І це щорічний турнір. Ми приймаємо участь кожного року».

дзюдо суми

Чернігівську область у Ромнах представляли дзюдоїсти з Срібного та Ніжина. З останнього одинадцять дзюдоїстів привіз Геннадій Антоненко. «Ми з Сумською областю дружимо дуже, дуже давно. У нас такі тісні стосунки і не могли не приїхати і не підтримати наших колег», — розповів чоловік.

Полтавщину на турнірі пам’яті Олександра Аніщенка та Максима Савченка представляли дзюдоїсти з Кременчука та Лохвиці. Анатолій Саловський тренує дзюдоїстів у Лохвиці. Позмагатися за медалі в Ромни приїхали сімнадцять його вихованців.

дзюдо суми

«Я тут, моя донька також тут, також в кімоно, також бореться. На першому чемпіонаті після звільнення мій син був також зі мною. Ми приїхали і мої діти поряд зі мною завжди», — розповів тренер з Лохвиці Анатолій Саловський.

Василь Моісєєв, батько студента Сумського державного університету Алєксєя Моісєєва (який захищає честь сумського вишу на всеукраїнських та світових турнірах з дзюдо) привіз дітей з Черкащини, з селища Драбів.

дзюдо суми

«Я такий, стараюсь завжди тільки перемагати. Так, що налаштовуємо дітей на перемогу. Але килим є килим, а там як збудеться», — сказав Василь Моісєєв.

Упродовж дня 216 юних дзюдоїстів змагались на татамі у двох вікових категоріях. У віці 2008-2010 роки народження та 2012 рік народження і молодші спортсмени розіграли 32 комплекти медалей.

дзюдо суми

Дзюдоїсти КДЮСШ «Динамо», яких, зокрема, тренує Олексій Філатов, вибороли десять нагород різного ґатунку: «золото», два «срібла» та сім «бронзових» медалей. Спортсмени з Охтирки з Юрієм Мєєровичем повезли додому також десять медалей: чотири найвищого ґатунку, «срібну» та п’ять «бронзових». У Кролевець юні дзюдоїсти повезли сім медалей (два «золота», три «срібла» та дві «бронзи»). Спортсмени з Ніжина вибороли у Ромнах чотири «золотих» медалі та дві «срібні». Дзюдоїсти Анатолія Саловського до Лохвиці повернулись з шістьма медалями — по дві «золоті», «срібні» та «бронзові». Василь Моісєєв та його дзюдоїсти повертаються з двома «золотими» медалями.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *