«Поки що не вирішила». Дар’я Білодід не визначилася із майбутнім у спорті

Дар'я Білодід у 2024 році виступила лише на трьох турнірах

Українська дзюдоїстка не мала жодного старту після виступу на Олімпійських іграх у Парижі.

Бронзова призерка Олімпіади-2020 Дар’я Білодід не визначилася із майбутнім у спорті. Про це повідомив виконувач обов’язків тренера збірної України з дзюдо Віталій Дуброва в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт.

За словами Дуброви, остаточного рішення дзюдоїстка ще не ухвалила. Наразі її останнім турніром залишаються Олімпійські ігри-2024, змагання з дзюдо у Парижі відбулися наприкінці липня.

«Дар’я Білодід, наскільки я знаю (спілкувався з нею), поки що не вирішила, чи продовжуватиме спортивну кар’єру», — сказав Дуброва.

На Іграх у Парижі Білодід боролася за другу медаль Олімпійських ігор після «бронзи» у Токіо. Однак у ваговій категорії до 57 кг вона припинила виступи вже на стадії 1/8 фіналу.

Не виступила Білодід і на чемпіонаті України з дзюдо, що минув у Львові. У ваговій категорії 57 кг, в якій виступає дзюдоїстка, чемпіонкою стала Аліна Шилова.

Загалом у 2024 році Білодід взяла участь лише на трьох турнірах: крім Олімпіади стала бронзовою призеркою Грендслему у Баку, а також чемпіонкою Європи.

Хто така Дар’я Білодід?

  • 24-річна українська дзюдоїстка з Києва, що виступає у вазі 57 кг.
  • Білодід — бронзова призерка Олімпіади-2020 у вазі 48 кг.
  • До зміни вагової категорії Білодід також вигравала «золото» чемпіонату світу у 2018 та 2019 роках, а також Євро — 2017 та 2019 роках.
  • У світовому рейтингу Білодід займає 15-те місце.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *