Офіційна позиція ФДУ щодо участі представників релігійних конфесій на змаганнях в якості гостей

Шановні колеги, цим листом, ми, як Федерація дзюдо України, офіційно хочемо повідомити нашу позицію щодо участі представників релігійних конфесій на національних, регіональних та місцевих змаганнях та подіях з дзюдо у якості почесних гостей.

Діяльність Федерації дзюдо України, базується на принципах відкритості, толерантності та самоідентифікації для кожного її члена, в тому числі це стосується релігійної самоідентифікації. Метою усіх подій та змагань, що ініціюються, проводяться або підтримуються ФДУ є ВИКЛЮЧНО розвиток спортивної культури дзюдо в Україні, та підтримка українців в їх прагненні самореалізації через спорт. Ми прагнемо зберегти спортивну природу цих заходів та  подій, створити на них атмосферу взаєморозуміння і єдності.

Враховуючи вище вказане, наполегливо рекомендуємо НЕ включати представників будь-яких релігійних конфесій, течій чи обʼєднань, у склад почесних гостей на цих заходах. Ми впевнені, що це допоможе забезпечити рівні умови для всіх учасників, незалежно від їхніх релігійних переконань, та сприятиме сприйняттю змагань як загальноспортивної події.

Ми розраховуємо на вашу підтримку цього рішення. Важливо, щоб Федерація дзюдо України лишалася відкритою та інклюзивною для всіх.

Дякуємо вам за увагу до цього питання.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *