Чемпіони Європи та України з дзюдо: результати юних спортсменів після участі в проєкті Olympic Dreams в Японії

За майже два роки існування проєкту Olympic Dreams його учасники здобули понад 30 медалей на українських та міжнародних змаганнях з дзюдо. Лише за останні кілька місяців, після чергового спортивного кемпу в Японії – ще 5 золотих медалей на змаганнях в Україні та неочікувану срібну медаль на Чемпіонаті Європи.

Так, наприкінці жовтня дзюдоїст Денис Тупицький, який брав участь у кемпах проєкту Olympic Dreams, зокрема й у Японії, став чемпіоном України з дзюдо серед дорослих. За золоту медаль у ваговій категорії до 60 кг змагалися 38 учасників з усієї країни. Денис виборов дострокову перемогу, здолавши своїх суперників у 5 зустрічах на татамі. З перших днів повномасштабного вторгнення спортсмен став до оборони країни у складі Національної гвардії. При цьому він не полишає тренування, продовжує покращувати свої навички та бере участь у змаганнях.

“Результати, які демонструють спортсмени-учасники Olympic Dreams, перевершують наші найсміливіші очікування. Крок за кроком ми пройшли великий шлях від особистої ініціативи до великого міжнародного проєкту з кемпами по всьому світу, який дійсно рятує український олімпійський резерв та молодих спортсменів. Це результат титанічної роботи нашої команди задля збереження спортивного майбутнього України”, – зазначив ініціатор проєкту Olympic Dreams і меценат БФ “Майбутнє – дітям” Анатолій Бойко.

На початку листопада українські спортсмени-учасники проєкту Olympic Dreams здобули чергову перемогу – цього разу на Кубку Федерації України. На заході одразу чотири дзюдоїсти – Владислав Шкондін, Анна Олійник-Корнійко, Валерія Кравчук та Інна Шинкаренко – вибороли золоті медалі. Евеліна Вербецька, Станіслав Гладський, Катерина Бевзюк, Давлатжон Мамадов та Яна Шимко здобули срібло. Третє місце посіли Ілля Олійник, Дмитро Галіч та Олександр Волотівський. В трьох вагових категоріях – 57, 66 та 70 кг – фінальні сутички складалися саме з атлетів проєкту Olympic Dreams.

Серед учасників проєкту сконцентрувалось багато молодих спортсменів, що мають великі шанси стати світовими зірками дзюдо. Серед них, наприклад, Інна Шинкаренко, яка в цьому році виграла Кубок Європи серед юніорів. Після участі у проєкті Olympic Dreams та трьох тижнів активних тренувань у Японії, Інна взяла участь у Чемпіонаті Європи серед молоді, де посіла 7 місце.

Ще один молодий перспективний спортсмен проєкту Olympic Dreams Станіслав Гладський нещодавно виконав норматив майстра спорту з дзюдо. Він також став бронзовим призером на чемпіонаті України серед молоді й наразі готується в наступному році боротися за чемпіонство у своєму віку серед юніорів.

Яна Довгун теж є учасницею проєкту Olympic Dreams та віцечемпіонкою України по дзюдо у своєму віці. Цей сезон розпочався для неї важко через травму, але попри це вона продовжила тренування й швидко приходить до форми. Тренери Яни відзначають, що професійний прогрес молодої спортсменки особливо став помітний після її участі у проєкті Olympic Dreams та здобутті унікального досвіду під час тренувань у Японії.

Саме на прикладі Яни Довгун можна побачити вплив проєкту Olympic Dreams: талановита спортсменка, яка відчуває підтримку, має можливість здобувати цінний досвід в інших країнах, зрештою демонструє чудові результати. Для нас, як для тренерів, це найголовніше: розвиток, мотивація, перемоги наших вихованців. Після початку повномасштабної війни ми зіткнулися з величезною проблемою: багато хто з наших талановитих підопічних думали емігрувати з країни. Проте завдяки появі проєкту Olympic Dreams, нашим спільним зусиллям, майже всі наші молоді зірки спорту залишились в країні та здобувають медалі саме під синьо-жовтим прапором”, – розповіла тренерка проєкту Олександра Старкова.

21 листопада ще одна з учасниць проєкту Olympic Dreams продемонструвала відмінний результат під час змагань на рівні Європи. Анна Олійник-Корнійко посіла друге місце на Чемпіонаті Європи з дзюдо серед молоді до 23 років у Потсдамі у ваговій категорії до 70 кг. Усі сутички на своєму шляху до фіналу Анна завершила достроково – перемогами над представницями Нідерландів, Грузії та Польщі. У фіналі Анна виконала блискучий кидок іппон проти німецької спортсменки, але судді не зарахували його, присудивши перемогу господині майданчика.

Наразі команда проєкту Olympic Dreams продовжує свою роботу над організацією нових спортивних таборів на території мирних та дружніх країн. Так, розглядаються кілька варіантів нових кемпів для молодих спортсменів на 2024 рік.

Нагадаємо, що проєкт міжнародних спортивних таборів Olympic Dreams реалізується Благодійним фондом “Майбутнє – дітям” з березня 2022 року. 

Формат проведення спортивних таборів за цей час було успішно реалізовано у 6 країнах: 2022 року – в Ізраїлі та Греції, 2023 року – на території Республіки Кіпр, в Іспанії, Словаччині та Японії. Крім дзюдо, проєкт підтримує розвиток таких видів спорту як футбол, гандбол, фехтування, художня гімнастика, тхеквондо, карате.  

Проєкт підтримали Міністерство молоді та спорту України, НОК України Київської області, Федерація дзюдо України, міські ради м. Ірпінь та м. Буча, низка посольств приймаючих країн.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *