В Дніпрі пройшов XXXIII Меморіал Івана Прищепи з дзюдо

25 березня в Дніпрі пройшов Всеукраїнський юнацький турнір з дзюдо «Меморіал Івана Прищепи».
Саме Іван Мартинович Прищепа вважається родоначальником дзюдо на Дніпропетровщині, він був першим Президентом Федерації дзюдо та самбо Дніпропетровської області. Свою діяльність розпочав в 1965 році.
Виховав більше 30 майстрів спорту СРСР, серед яких такі відомі фахівці як Віктор Копильченко, Олександр Лєнков, Микола Катріченко, Павло та Олександр Лисичні та багато інших. Завдяки Івану Прищепі було відкрито відділення дзюдо в міській СДЮСШОР №6, з’явились секції дзюдо в спортклубі «Монтажник» та залі «Днепропромстроя». Не стало Івана Мартиновича в 1982 році, а перший турнір його пам’яті провели за 6 років. В 2023 му році змагання пройшли вже в тридцять третій раз, навіть незважаючи на війну.

0


На фото: нагороди «Меморіалу Івана Прищепи» чекають на своїх власників

«Меморіал Івана Прищепи» — один з найстаріших та найпрестижніших турнірів в Україні. Не виключено, що хтось із нинішних учасників змагань зможе вийти на татамі Олімпійських Ігор 2028 року в Лос-Анджелесі.

-Навіть під час війни ми продовжуємо боротись і віддавати шану людям, завдяки яким в Україні є дзюдо, велика спортивна родина. Іван Мартинович Прищепа — це перший президент Федерації дзюдо Дніпропетровської області, людина, яка дала дорогу в життя цілій плеяді тренерів, спортсменів, зокрема, й моєму першому тренеру Сан Саничу Лєнкову…
Молодь виховуємо правильно — так, щоб вони пам’ятали таких видатних особистостей, як Іван Прищепа. На татамі хлопці 15-16 років – наші надії на Олімпіаду 2028. Близько сотні учасників, багато цікавих молодих та талановитих спортсменів.
Зараз, як не тяжко, але в Україні проводиться чимало змагань з дзюдо. Тож, я вдячний місцевим організаторам в регіонах за те, що вони продовжують робити свою роботу, якісно та з натхненням. Учасникам бажаю здійснення всіх мрій та нових спортивних перемог, – поділився враженнями Президент ФДУ Михайло Кошляк.

0


На фото: Президент ФДУ Михайло Кошляк

В змаганнях взяли участь 92 учасники із Дніпра, Синельникового, Новомосковська, Кам’янського та Запоріжжя. Турнір тривав 8 годин. За цей час організатори визначили найсильніших у дев’яти вагових категоріях. Всі отримали гарні ексклюзивні медалі, кубки, дипломи. Чемпіони, за традицією, були нагороджені цінними призами від співорганізаторів змагань Всеукраїнського Благодійного фонду «Мірозданіє». Подарунок – фітнесбраслет з українською символікою.

0


На фото: Катерина Панченко, Президентка ВБФ «Мірозданіє»

Щороку юних спортсменів приходить привітати дружина Івана Прищепи Надія Григорівна. Вона завжди проводить церемонію нагородження борців, які представляють важкі вагові категорії, адже сам Іван Мартинович боровся у надважкій вазі.

0


На фото: Надія Григорівна Прищепа нагороджує медалістів у вазі +90 кг

Щодо результатів, то найбільше нагород вибороли господарі татамі — дніпряни. В них 6 золотих, 8 срібних та 14 бронзових медалей. Вартує уваги результат юних дзюдоїстів Кам’янського, які здобули 2 золота, 1 срібло, 3 бронзи. Запоріжці повезли додому 1 золото й 1 бронзу.

Всі результати:
-46 кг
1. Паученко Андрій (Дніпро)
2. Коваль Іван (Дніпро)
3. Карасьов Артур (Дніпро)
3. Іванчук Лев (Дніпро)
-50 кг
1. Суржко Артур (Кам’янське)
2. Свістун Кирило (Дніпро)
3. Барановський Карен (Кам’янське)
3. Григоренко Ілля (Дніпро)
-55 кг
1. Лузгін Владислав (Запоріжжя)
2. Сардарян Артур (Дніпро)
3. Литвиненко Савелій (Дніпро)
3. Перфілов Ярослав (Дніпро)
-60 кг
1. Каратунов Максим (Кам’янське)
2. Должанський Данііл (Дніпро)
3. Шаповалов Святослав (Дніпро)
3. Кузьменко Кирило (Дніпро)
-66 кг
1. Горун Володимир (Дніпро)
2. Середа Артур (Дніпро)
3. Банкін Роман (Запоріжжя)
3. Мерешко Данило (Кам’янське)
-73 кг
1. Баленко Єгор (Дніпро)
2. Тараненко Захар (Дніпро)
3. Кривко Нікіта (Кам’янське)
3. Фартушняк Ілля (Дніпро)
-81 кг
1. Білоус Ілля (Дніпро)
2. Головко Ілля (Дніпро)
3. Анчуткін Савелій (Дніпро)
3. Луковецький Данило (Дніпро)
-90 кг
1. Починок Олексій (Дніпро)
2. Бучковський Ігор (Кам’янське)
3. Савченко Тарас (Дніпро)
3. Атаєв Раміл (Дніпро)
Понад 90 кг
1. Фесенко Олег (Дніпро)
2. Терханов Андрій (Дніпро)
3. Жадан Сергій (Дніпро)
3. Марченко Євген (Дніпро).

0


На фото: змагання пройшли в спорткомплексі «Олімпійські резерви»

Більше фото можна переглянути в галереї сайту СК Дзюдо Дніпро. За фото дяка Дмитру Пшеничному.
Як повідомили у Федерації дзюдо Дніпропетровської області, у весняно-літній частині обласного календаря дзюдо 2023 року в Дніпрі більше не буде змагань національного масштабу.
8 квітня відбудеться Кубок Дніпропетровської області з дзюдо серед дорослих спортсменів, жінок та чоловіків. Це відбірковий старт на Кубок України в Києві, який заплановано на 19 квітня.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *