13 нагород від українських дзюдоїстів з Кубку Європи в Подчетртеку

Збірна України успішно завершила виступу на континентальному Кубку серед дорослих, який цими вихідними приймав словенський Подчетртек. У доробку нашої команди за два змагальні дні одразу 13 нагород, з них 4 – найвищого ґатунку!

У перший змагальний день золото у ваговій категорії до 60 кг завоював Назара Вісков. 18-річний українець виграв свою групу, здолавши суперників з Ізраїлю та Чехії, після чого у півфіналі одержав перемогу над представником Угорщини і гарантував собі медаль.

У фіналі українцю протистояв ще один представник Угорщини, якого вдалося перемогти за допомогою фірмового о-учі-гарі! Це перша золота нагорода для українського юніора на дорослому рівні!

Ще одну медаль в цій же ваговій категорії завоював Денис Тупицький. Українець впевнено пробився до півфіналу, проте поступився там представнику Угорщини. У поєдинку за бронзу наш дзюдоїст всього за 11 секунд іппоном здолав представника Чехії Рипара.

Повністю українським видався фінал у категорії до 66 кг, в якому зійшлися Каро Марандян та Вадим Чернов. Українці впевнено здолали свої суперників на попередніх стадіях, після чого у півфіналі Каро розібрався з представником Угорщини, а Вадим в свою чергу здолав суперника з Німеччини.

В фінальному протистоянні сильнішим виявився Каро Марандян, якому вдалося виконати утримання і здобути перемогу. Для Каро – це перше в кар’єрі золото Кубку Європи, в свою чергу Вадим вперше піднявся на п’єдестал пошани континентального Кубку серед дорослих.

Так само два українці піднялися на п’єдестал пошани у категорії до 73 кг. Олександр Кошляк і Сергій Неботов впевнено виграли свої групи, після чого зійшлися у півфінальному протистоянні. Завдяки двом кидкам на Ваза-арі до фіналу пробився саме Сергій. Там він ефектним кидком учі мата на Ваза-арі здолав представника Швейцарії Вайзенеггера.

В свою чергу Олександр Кошляк у поєдинку за бронзу іппоном здолав німця Томаса. Для обох наших дзюдоїстів – це дебютні нагороди континентального Кубку на дорослому рівні.

У категорії до 63 кг серед жінок срібну нагороду завоювала Анастасія Антіпіна. Українка впевнено пробилися до фіналу, здолавши на своєму шляху представниць Боснії і Герцеговини, Угорщини та Словенії, проте у фіналі, на жаль, поступилася ще одній представниці Угорщини Варга.

У категорії до 48 кг бронзову нагороду завоювала Анастасія Суперсон. На попередній стадії українка здолала представницю Польщі, після чого у півфіналі поступилася майбутній переможниці змагань з Австрії Денгг. А ось у поєдинку за бронзу Анастасії на Golden Score вдалося виконати результативний кидок проти представниці Маврікії Моранд. Це перша нагорода для юної українки на дорослому рівні.

У другий змагальний день медальний доробок команди доповнився ще 5 нагородами. У категорії до 90 кг золото завоював Станіслав Гунченко. Українець здобув чотири перемоги на попередніх стадіях, після чого у фіналі завдяки кидку на Ваза-арі наш дзюдоїст здолав представника Норвегії Ейлерцена.

Срібну нагороду у категорії до 81 кг завоював Ігор Цуркан. Українець одержав три впевнені перемоги у попередніх стадіях, у півфіналі здолав представника Ізраїлю Лаві, проте у фіналі поступився угорцю Тоту. Для нашого талановитого 18-річного дзюдоїста це перша нагорода на дорослому рівні.

У категорії до 100 кг на бронзову сходинку п’єдесталу підійнявся Данило Гуцол. Українець поступився на стадії чвертьфіналу супернику з Молдови, проте здобув дві перемоги у втішних сутичках, а у бронзовому фіналі завдяки кидку на Ваза-арі здолав свого співвітчизника Олексія Єршова.

У категорії понад 100 кг так само бронзову нагороду завоював Алєксєй Моісєєв. Після поразки у півфіналі, у поєдинку за бронзу наш дзюдоїст іппоном здолав представника Молдови Багріна.

Також бронзову нагороду у категорії понад 78 кг завоювала Христина Гоман. Українка у стартовій сутичці поступилася німкені Пфлугбелі, проте виграла втішну сутичку, а у поєдинку за бронзу здолала опір хорватки Мараніч.

Завдяки успішному виступу збірній Україні вдалося посісти перше загальнокомандне місце, обійшовши представників Німеччини та Угорщини.

Відзначимо, що за крок від нагород, посівши 5 місця, зупинилися Владислав Колобов (до 81 кг), Ярослав Давидчук і Віталій Шепель (до 90 кг) та Олексій Єршов (до 100 кг).

Джерело

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *