Вісков – чемпіон, Цімко – бронзова призерка Кубку Європи серед юніорів

У перший змагальний день континентального Кубку серед юніорів, що цими вихідними проходить в словенському Градецю, одразу двом українським дзюдоїстам вдалося підійнятися на п’єдестал пошани.

У категорії до 60 кг золоту нагороду завоював 18-річний Назар Вісков. Українець впевнено виграв свою підгрупу, здобувши три перемоги над представниками Аргентини, Італії та Болгарії.

Після цього у півфіналі українець здолав по шидо представника Арменії Агхасяна. У фіналі з представником Італії Аверсою нашому дзюдоїсту вдалося заробити іппон завдяки задушливому прийому.

Це вже друга поспіль перемога і четверте поспіль потрапляння до призової трійки для Назара! Два тижні тому юний українець став першим на Кубку Європи серед дорослих в Подчетртеку.

У категорії до 70 кг успішно виступили одразу дві українки. 18-річна Марія Рицька пробилася до півфіналу, здобувши дві перемоги над представниками Італії та Естонії. Втім, на стадії 1/2 фіналу, наша дзюдоїстка, на жаль, поступилася майбутній переможниці змагань з Польщі Александі Ковалевській.

В свою чергу 20-річна Ольга Цімко у попередніх подинках здобула дві перемоги над представницями Аргентини та Естонії, після чого в чвертьфіналі поступилася німкені Груенвальд.

У втішних сутичках наша спортсменка здолала представниць Боснії і Герцеговини, а також Словаччини, після чого у поєдинку за бронзу зустрілася зі своєю співвітчизницею Марією Рицькою.

В українському дербі сильнішою виявилася саме Цімко, якій на останній хвилині вдалося виконати результативний кидок на іппон.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *