Українські парадзюдоїсти здобули 5 нагород на мультиспортивному Євро-2023

У нідерландському Роттердамі стартував перший в історії мультиспортивний чемпіонат Європи серед параатлетів. Участь у змаганнях беруть участь і представники парадзюдо, в якому виступають спортсмени з вадами зору.

У перший змагальний день збірна України завоювала одразу п’ять нагород: три «золота» та по одному «сріблу» та «бронзі». Це дозволило нашій команді захопити лідерство в медальному заліку.

Чемпіонкою Європи стали Наталія Ніколайчик (до 48 кг, клас J1 – тотально незрячі). Вона виграли всі три сутички на турнірі.

Також золото завоювала Інна Сич (до 57 кг, клас J2 – слабозорі)У фіналі українка здолала чинну бронзову медалістку Паралімпіади, туркеню Зейнеп Челік.

Третю золоту нагороду для української команди виборов Давид Хорава (до 60 кг, клас J2). У фіналі паралімпійський чемпіон 2012 року здолав іспанця Луїса Лоренцо.

Срібну нагороду змагань здобула Юлія Іваницька (до 48 кг, клас J2). Її єдиною суперницею на турнірі була паралімпійська чемпіонка з Азербайджану Шахана Ґаджієва, якій Юлія програла обидва поєдинки.

Бронзовим призером чемпіонату Європи став Микола Рудник (до 60 кг, клас J1). Українець здобув одну перемогу в трьох сутичках.

Відзначимо, що усього у мультиспортивному Європ-2023 беруть участь понад 1500 спортсменів з 45 країн Європи у 10 видах спорту. Ці змагання є важливим етапом у здобутті рейтингових очок та ліцензій на Паралімпіаду-2024. Трансляція змагань доступна за посиланням.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *