Дар’я Білодід: «Останні мої результати додають впевненості у власних силах»

На турнірі серії Grand Prix в Загребі Дар’я Білодід продовжила свою медальну ходу нинішнього сезонум. Українка завоювала вже четверту бронзову нагороду з турнірів Світової серії дзюдо і зміцнила свої позиції в олімпійському рейтингу.

По завершення змагань Дар’я розповіла пресслужбі ФДУ про вміння цінувати нагороди будь якого ґатунку, оцінила свій турнірний шлях та поділилася найближчими планами:

– Дашо, вітаємо тебе з черговою бронзовою нагородою. Це вже четверта нинішнього сезону. Задоволена стабільністю чи все ж розчарована, що не вдається здобути золото?

– Звичайно, мені вже дуже хочеться нарешті здобути золоту медаль. Я відчуваю, що мені цілком по силам бути на першому місці. Тим не менш, зараз я навчилася цінити медалі будь якого ґатунку. Я рада, що в цьому сезоні в мене є певна стабільність. Крок за кроком я стаю краще і сподіваюся, що на найважливішому старті я буду в найкращій формі, і зможу здобути золоту медаль. Це для мене головна мета.

– Як в цілому оціниш свій турнірний шлях в Загребі? Чи вдалося відновити сили після Masters в Будапешті?

– В принципі, турніром я задоволена. Звичайно, виступати було трохи важче, ніж на Masters два тижні тому, ще не встигла повністю відновити сили. До того ж у нас зараз досить складна дорога на змагання і назад, що також дещо виснажує. Але в цілому я була в хорошій формі. Звичайно, було б краще, якби все таки вдалося завоювати золото, але нічого – є над чим працювати.

З самого початку я поставила собі ціль, що буду боротися і в Будапешті, і в Загребі. Зараз мені потрібно більше змагань, щоб здобути більше нагород і набрати необхідні очки в олімпійський рейтинг. Розуміла, що буде важко морально і фізично, але з самого початку налаштовувала себе на такий графік, і тому все вдалося.

– У бронзовому фіналі ти зустрічалася з німкенею Старке, яку в Будапешті вже перемагала. Це додавало впевненості цього разу?

– Не можу сказати, що попередня перемога над суперницею додавала мені впевненості. У нас була досить важка сутичка за бронзу на Masters, я навіть впала на «Ваза-арі», тому це було досить напружене протистояння. Звичайно, я трохи нервувала перед сутичкою, але змогла себе добре опанувати, вийти з гарним налаштуванням і правильно провести поєдинок в усіх аспектах.

– Власне завдяки останнім результатам ти вже перебуваєш досить високо в олімпійському рейтингу. Це знімає певну напруженість?

– Так, для мене було дуже важливо, щоб я була спокійною в олімпійській рік, щоб була комфортна ситуація в рейтингу і я не хвилювалася щодо ліцензії на Париж. Хочеться планомірно готуватися, а не гнатися за кожним стартом. Зараз вже така можливість з’явилася. Звичайно, попереду ще багато роботи, потрібно більше часу приділити підготовчим моментам. Тим не менш, останні мої результати додають впевненості у власних силах і певним чином знімають напругу.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *