Друга медаль! Єлизавета Литвиненко здобула бронзу Masters в Будапешті

З бронзи розпочали – бронзою і завершили. Саме так можна підсумувати виступ українських дзюдоїстів на престижному турнірі Masters в Будапешті. До бронзової нагородиб Дар’ї Білодід, медаль такого ж ґатунку в скарбничку збірній України в заключний змагальний день поклала Єлизавета Литвиненко (до 78 кг).

19-річна українка розпочала свій турнірний шлях з першого раунду, де іппоном на другій хвилині сутички здолала представницю Узбекистану Ірішкгон Курбанбаєву. Після цього у другому раунді українка зустрілася з титулованою німкенею, чемпіонкою світу 2021 року і бронзовою призеркою Олімпійських ігор в Токіо Анною-Марією Вагнер.

Сутичка видалася дуже запеклою, проте саме Єлизаветі вдалося нав’язати суперниці свою боротьбу  і в основний час виконати два кидки на «Ваза-арі». Беззаперечна перемога у перепустка до чвертьфіналу!

На цій стадії наша спортсменка зустрічалася з досвідченою француженкою, чемпіонкою Мастерс-2019 Фанні Естелле Посвіте. Дзюдоїстки довгий час придивлялися одна до одної та не виконували результативних дій. Проте під кінець основного часу француженка спробувала виконати кидок, який судді досить спірно оцінили на «Ваза-арі». На жаль, саме цей епізод став вирішальним у поєдинку і не дозволив українці пробитися до півфіналу.

Втім, вже у першій втішній сутичці Єлизавета показала справжній клас – утриманням під кінець основного часу перемогла досвідчену представницю Південної Кореї Хунджі Юн. Після цього у поєдинку за бронзу українка зустрілася ще з однією представницею Південної Кореї, призеркою турнірів Grand Slam Жеонгун Лі.

Попри всі старання, Єлизавета не залишила жодних шансів суперниці. Виконавши два чудові кидки на «Ваза-арі» українка здобула впевнено перемогу і вперше в кар’єрі завоювала бронзову нагороду турніру серії Masters, а разом з тим важливі рейтингові бали для олімпійської кваліфікації.

Відзначимо, що ще двоє українських дзюдоїстів, які змагалися в заключний день, не змогли дістатися медальних сутичок. Євгеній Балєвський (понад 100 кг) після стартової перемоги над словенцем Енеєм Марнічем, у другому раунді поступився титулованому грузину Гураму Тушішівілі. В свою чергу Юлія Курченко (до 78 кг) у стартовому поєдинку програла німкені Аліні Бьом.

Таким чином, збірна Україна завершу турнір Masters з двома бронзовими нагородами у своєму активі. Надалі українці продовжаться підготовку до турніру серії Grand Prix в Загребі, який відбудеться 18-20 серпня.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *